تمامی شرکت‌ها و ادارات برای اینکه بتوانند هویت بصری خود را به خوبی هرچه تمام به مخاطبان ارائه دهند دست به طراح و ساخت سربرگ اداری می‌زنند و سپس آن را به چاپ می‌رسانند. در حقیقت یکی از مرسومات قابل توجه شرکت‌ها طراحی سربرگ اداری بوده و هست تا از این طریق بر کیفیت بازاریابی خود بیفزایند.

این نکته را مد نظر داشته باشید که سربرگ ارگان‌های مختلف با یکدیگر متفاوت بوده و در نمونه‌های متعددی طراحی می‌شوند، اما در برخی موارد برای کاهش مخارج شرکت و همچنین بازدهی سریع، از گرافیست‌های ماهر و درجه یک استفاده نمی‌شود و در این صورت کار‌های منحصر‌به‌فرد و خلاقانه جای خود را به طرح‌های آماده و پیش‌فرض می‌دهند.


طراحی سربرگ اداری

نکات اولیه کلیدی در طراحی سربرگ

قبل از هر کاری باید طراحی لوگو و آرم را انجام داده باشید مسلما اگر هیچ یک از اطلاعات هویت بصری شما درباره سازمان در حال تاسیس خود تکمیل نباشد، طراحی سربرگ قابل انجام نیست و نمی‌توان بدون داشتن اطلاعات کافی دست به این کار زد. بنابراین پس از کامل شدن تمامی اطلاعات هویتی شرکت اعم از لوگو، اسم برند، شعار، فکس، شماره تماس، آدرس و… به فکر طراحی یک سربرگ مناسب باشید.

در این قسمت نوبت به جایگذاری درست و اصولی اطلاعات گفته شده در مکان مناسب می‌رسد؛ این بخش فرمول مشخصی ندارد اما به طور معمول لوگو شرکت در بالای سربرگ قرار گرفته، سپس شعار و اسم برند نیز در کنار یا زیر لوگو به ثبت می‌رسند تا توجه بیننده را جلب کنند؛ ناگفته نماند که لوگو شرکت نباید اندازه بزرگی داشته باشد و بازه استاندارد آن بین 2 تا 5 سانتی‌متر مربع می‌باشد. اطلاعاتی از قبیل شماره تماس و فکس شرکت نیز در پایین‌ترین نقطه سربرگ چاپ می‌شوند. فراموش نکنید برای این که اطلاعات مذکور هنگام برش از کادر خارج نشوند باید به اندازه 5 میلی‌متر از کناره سربرگ فاصله داشته باشند.

اهمیت طرح گرافیکی خارق‌العاده در سربرگ

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، طرح هر سربرگ اداری با توجه به ارگان آن متغیر است و باید بتواند حوزه فعالیت شرکت را به خوبی مشخص کند. در فرایند ساخت، تنها چیزی که به طراحان کمک می‌کند تا بتوانند به بهترین روش پیام خود را به مخاطب القا کنند خلاقیت است.

کافیست از ترکیب چند المان با مفهوم در طرح گرافیکی استفاده کنید تا اثربخشی آن دو چندان شود. اما این نکته را در نظر داشته باشید که عناصر اضافی نباید فضای سربرگ را اشغال کنند و باید در اندازه استاندارد و مکانی مناسب به ثبت برسند. این استاندار باید در طراحی اوراق اداری نیز رعایت گردد.


 طراحی سربرگ اداری

اگر به تصویر بالا توجه کنید درمی‌یابید که طراح از قدرت و تبحر خود استفاده کرده و با به کارگیری و ترکیب چند عنصر ساده، به راحتی به مخاطب اعلام می‌کند که حوزه فعالیت این شرکت پزشکی و سلامت است.

این سبک از طراحی به خیلی از نکات وابسته است. فرض کنید اگر طراح از رنگ مشکی برای این سربرگ استفاده می‌کرد چه اتفاقی می‌افتاد؟ این رنگ به دلیل ایجاد حس ناامیدی موجب می‌شد که مخاطب از تناقض بین علامت پزشکی و رنگ ناامیدکننده در سربرگ حس رضایت نداشته باشد و از همکاری با این شرکت صرف نظر کند؛ بنابراین برای بازاریابی بهتر باید به عناصر هویت بصری برند و نکات ریز و درشت بسیاری توجه داشته باشید.

گاهی اوقات استفاده از یک تصویر حقیقی در سربرگ می‌تواند جلوه زیبایی به آن ببخشد، اما در صورتی که به طور واضح به چشم نیاید، دقیقا مانند تصویر قبل و ابزار پزشکی ثبت شده در کنار سربرگ. لازم است بدانید که اینگونه طرح‌ها باب میل همگان نیست و شاید انتخاب پر ریسکی باشد.

متداول‌ترین نمونه‌ سربرگ اداری

به طور معمول سربرگ‌ها در دو ابعاد A4 و A5 طراحی می‌شوند که هرکدام هدف خاصی را دنبال می‌کند؛ معمولا سایز A4 برای مکاتبات بیرون از شرکت و طولانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و ابعاد A5 برای مکاتبات کوتاه درون شرکتی. جالب است بدانید که طرح به کار رفته در طراحی سربرگ‌ها نقش مهمی در جذب مخاطب دارد. طرح‌هایی که به حالت یک موج در سربرگ قرار دارند حس خوشایند و راحتی را به مخاطب القا می‌کنند به همین دلیل گزینه مناسبی می‌باشند.


طراحی سربرگ سازمانی

برخلاف طرح‌های موجی، استفاده از اشکال هندسی مانند انواع مثلث‌ها، لوزی‌ و مستطیل‌ها حس قدرت و نظم را به همراه دارند و بهره‌گیری از این دسته طرح‌ها رایج‌تر و متداول‌تر می‌باشد و همچنین افراد زیادی را مجذوب خود می‌کند. در استفاده از این طرح‌ها باید دقت زیادی به خرج داد تا طرح انتخاب ما مشابه رقیبانمان نباشد تا از ارزش کارمان کاسته نشود.

نکته قابل تامل دیگری وجود دارد که آن هم مربوط به سادگی سربرگ است؛ بسیاری از مخاطبان ترجیح می‌دهند با سربرگ‌های ساده و عاری از شلوغی‌های افراطی رو‌به‌رو شوند. این سبک طراحی در گذشته طرفداران بسیار بیشتر نسبت به امروز داشت، اما امروزه با پیشرفت طراحی و کار‌های گرافیکی جذاب از مخاطبان آن کاسته شده است.

استفاده از ترفندهای گرافیکی و طراحی

برخی از طراحان با خلاقیت خود می‌توانند اتود‌هایی را به ارمغان بیاورند که طرحشان تاثیرگذاری بیشتری نسبت به رقیبان داشته و از همین طریق موفق‌تر باشند. اگر بخواهیم به یک مورد که شاید در طراحی کاتالوگ صنعتی و یا سربرگ‌های متعدد شاهد آن بوده باشید اشاره کنیم، می‌توانیم اتود‌هایی را در نظر بگیریم که لوگو چاپ شده بالای تصویر به صورت چند برابر بزرگ‌تر و اما با حالت مات و بدون رنگ در وسط سربرگ نیز چاپ شده است. این حقه ماهرانه موجب می‌شود بیننده به طور ناخودآگاه با لوگو شرکت ارتباط عمیق‌تری برقرار کند و با دیدن مجدد آن، به خوبی طرح شما را به یاد بیاورد


طراحی سربرگ اداری هلدینگ

یکی دیگر از ترفندهای طراحی ساختارشکنی در حالت‌های مرسوم است. این روش شاید به ظاهر ساده و کم اهمیت باشد ولی در حقیقت تاثیر زیادی در برقراری ارتباط با مخاطب دارد. کافیست شماره تلفن درج شده در پایین سربرگ را به بالای آن انتقال دهید. این احتمال وجود دارد که بیننده با دیدن سربرگ بخواهد شماره شرکت را در تلفن خود ثبت کند و در زمانی مناسب با شما در ارتباط باشد، بنابراین با روش گفته شده می‌توانید احتمال فرایند مذکور را افزایش دهید.

در آخر باید بگویم که سربرگ اداری می‌بایست با طراحی ست‌های ادارای هماهنگی داشته باشد و همگی اجزای آن از قبیل رنگ، طرح، فونت نوشته‌ها و سایر نکات طراحی همه و همگی در تمامی ست اداری تکرار شده باشند. این کار نمایانگر ثبات هویت بصری برند شماست و علاوه بر آن نشان دهنده نظم شگفت‌انگیز شرکتتان است.