ری برندینگ پروسه ای دشوار و پر ریسک در برندسازی است که میتواند سرنوشت یک کسب و کار را دگرگون کند.
این تصمیم بزرگی است که بخواهید با تغییر در برند، دوباره از نو شروع کنید. هر کسب و کاری در ابتدای کار، آرزوها و رویاهای خود را در قالب برند خود به مشتریان معرفی مینماید.

سعی میکند برای مشتریان ارزش آفرینی کند و شعار خود را در قالب برند به صورت فشرده بیان نماید؛ اما در مسیر برندینگ یک مجموعه بعد از مدت زمانی، گاهی نیاز به تغییر در ظاهر برند و گاهی حتی تغییر نام تجاری دیده میشود؛ تغییراتی که بدون تحقیقات کامل بازار و پیاده سازی استراتژی درست ری برندینگ ، میتواند به یک شکست منتهی گردد.

مزایا و معایب ری برندینگ

ری برندینگ شروع مجدد در بازار کسب و کار است؛ یک هویت جدید قرار است متولد شود، قرار است تعهد دیگری به مشتریان داده شود یا با زبان دیگری سخن گفته شود. در ری برندینگ استراتژی شما برای ماندن در بازار و پیش رفتن تغییر میکند.

شاید برای چندین سال بود به مشتریان وعده میدادید با کفشهای ورزشی ما می توانید سبک بودن یک کفش را کاملا احساس کنید؛ اما اکنون محصولات رقیب نیز همان ویژگی را دارند و شما دیگر نمیتوانید بر این وجه تمایز تاکید کنید، اکنون در بازار مشتری مابین محصولات شرکت شما و رقیب دیگر به علت سبک بودن کفش هایتان انتخابتان نمی کند؛ زیرا محصولات رقیب هم سبک هستند و هم ارزانتر از محصولات شما میباشند. فروشتان کاهش یافته است، مشتریان وفادار دچار تردید شده اند. استراتژی های بازاریابی و فروش نیز دیگر از پس رقیب بر نمی‌آیند.

پیام باید تغییر کند یا باید نقطه قوت دیگری را نیز به تعهدتان اضافه نمایید، کفش های شما از رقیب شیک تر هستند یا طرح های نوآورانه تری می توانند داشته باشند، حال زمان ری برندینگ میباشد.


مزایا و معایب ری برندینگ

‌ گاهی افراد نه به دلیل اینکه رقیب قدری دارند و رقیب در حال گرفتن سهم بیشتری از بازار هست، به فکر ری برندینگ می افتند ، دلیل آنان این است که کسب و کارشان در حال توسعه میباشد، و بازار جدیدی یافته اند که برند فعلی با فرهنگ و سلایق آنان منطبق نیست، نمیتواند نظر مشتریان جدید را جلب کند؛ بنابراین تغییر راضروری می دانند.

‌ برخی از کسب و کارها محصولات جدیدی را عرضه میکنند که با هویت و تعهد برند فعلی هماهنگ نیست و نیاز به قول و قرار دیگری با مصرف کنندگان میباشد.

گاهی محصولات ویژگیهای جدید را دربر گرفته اند که گروه های هدف بیشتری را زیر چتر خود پوشش میدهد و نیاز به تغییر است.

البته گاهی با یک تغییر کوچک در ظاهر برند استراتژی ‌ برندسازی تغییر میکند و نیاز نیست تغییرات اساسی داده شود.



آشنایی با مراحل ری برندینگ

قبل از اقدام برای تغییر در استراتژی برند سازی خود باید بدانید این کار هزینه بر خواهد بود؛ زیرا سیاست بازاریابی شما تغییر خواهند کرد و میبایست گاهی استراتژی فروش و بازاریابی خود را تغییر دهید؛ بنابراین قبل از هر اقدامی، دلایل خود را از تغییر در استراتژی برند سازی به خوبی بررسی کنید.

چرایی ری برندینگ مهمترین گام در یک ری برندینگ موثر و اقتصادی میباشد. این دلیل را همراه با اعضای تیمتان بررسی کنید. عللی که که در بالا ذکر گردید بدون دلایل منطقی که چرا برند فعلی نمی تواند پاسخگو باشد ری برندینگ شما را میتواند با شکست روبرو کند. شما با ری برندینگ با ریسک از دست دادن مشتریان وفادار قبلی روبرو هستید، ممکن است آنان از تغییر شما بترسند و احساس کنند احتمال دارد دیگر احساس همیشگی را تجربه نکنند، ممکن است تغییرات جدید را دوست نداشته باشند. ممکن است برند جدید نظر بازارهای هدف جدید را نتواند به خوبی جلب نماید، ممکن است ری برندینگ شما جواب ندهد!

‌ لذا بدون دلایل منطقی و محکم قدم در این راه گذاشتن پرریسک تر است. برای یافتن دلایل منطقی و چرایی محکم ، نیاز به تحقیقات بازار گسترده و دقیق وجود دارد.

باید با مشتریان سابق سخن بگویید ، باید بازار هدف جدید را بسیار حرفه‌ای بررسی کنید. مشتریانی که دیگر از شما خرید نمی‌کنند را بیابید و از آنان دلایل واقعیشان را بپرسید، دلایل موفقیت رقبا را بررسی کنید ، چرا مشتریان آنها را ترجیح میدهند. اگر بازار جدید است؛ رقبای جدید را بررسی کنید و به رفتار شناسی مشتریان هدف جدید بپردازید. اگر همه این مسائل را بررسی کردید و دیدید تغییر در برند سازی نیاز است، تغییر استراتژی را انتخاب نمایید.


تغییر استراتژی برند سازی و پیامدهای آن

حال که چرایی ری برندینگ که مشخص گردید، میبایست به نوع تغییر و وسعت این پروژه اندیشید؛ گاهی با یک تغییر فونت میتوان در برند سازی تغییرات مثبتی و تاثیرگذاری را ایجاد نمود؛ بنابراین نوع تغییر و سطح تغییرات اهمیت ویژه‌ای دارد. گاهی شما میخواهید بگویید محصولات شما شادی آفرین نیز هستند، یک تغییر فونت به فونتی که حالت شیطنت آمیز تری به نوشته میدهد، میتواند چنین پیامی را منتقل نماید. یافتن خواسته‌های اصلی مشتریان، توقعات آنها و معیارهای اصلیشان، همگی در انتخاب نوع تغییرات و سطح آن تاثیر بسزایی دارد.


بهترین روش انجام ری برندینگ

از مشارکت خود مشتریان نیز در ایجاد این تغییرات میتوانید کمک بگیرد؛ بازار هدفتان میتوانند برند شما را آن طور که دوست دارند، مجدد طراحی کنند. از آنان بپرسید چه ویژگی پررنگ دیگری در محصولاتتان دوست دارند ببینند؟

گاهی لازم نیست محصولات تغییر یابند یا ساختار برند بطور کامل تغییر کند، با یک تغییر کوچک در ظاهر برند، میتوان در بازار پررنگ تر ظاهر شد. گامهای اولیه ری برندینگ اگر درست تر برداشته شود ریسک ها کمتر شده و احتمال موفقیت بیشتر می گردد. تغییرات در رنگ نیز، گاهی پاسخگوی ری برندینگ شما میباشد. تغییر در لوگو نیز تغییر وسیعی است که باید با احتیاط به آن اقدام نمود.


تغییر استراتژی برند سازی و پیامدهای آن

تغییر نام تجاری سطح وسیع تری از تغییرات است گاهی نام یک برند در یک فرهنگ جدید معنای نامناسبی دارد، گاهی دو شرکت باهم تلفیق می‌شوند و نام تجاری دیگری را می طلبند، گاهی نیز محصول و دامنه فعالیت جدید سنخیتی با برند فعلی ندارد، در این مواقع ری برندینگ توجیه پذیرتر است. برند جدید تحقیقات بازار کاملی را می طلبد، گویی از نو متولد می شوید.

چشم انداز جدیدی را تعریف نمایید و آینده کسب و کارتان را مجدد باید ترسیم کنید، روش رسیدن به آن همان ماموریت شماست، اگر شعارتان کمک به سلامت افراد جامعه است و ماموریت شما عرضه غذاهای سالم در این راستا است، این ماموریت در برند جدید باید دیده شود. ولی به خاطر بسپارید؛ تغییر ماموریت کارتان را دشوار میکند، باید با انواع اسباب بازاریابی مانند وب سایت و شبکه های اجتماعی، دلایلتان را برای مشتریان توضیح دهید، باید مشتریان قبلی همانطور وفادار بمانند و مشنریان جدید اضافه گردند. نمیتوان بدون دلیل و بیان آنها برای مشتریان، یک شبه شعار و آمال و اهداف یک برند را تغییر داد.