همانطور که می‌دانید شرکت‌ها و کمپانی‌های بسیاری در سراسر دنیا وجود دارند که با استفاده از تکنیک‌های خاص و مخصوص به خود، سعی دارند محصولات و خدمات خود را به دست مشتریان برسانند و بفروشند. اما آیا می‌دانید فلت دیزاین چیست؟!

در واقع فلت دیزاین (طراحی تخت) یکی از جذاب‌ترین تکنیک‌های طراحی لوگو ، وبسایت، کاتالوگ و پوستر می‌باشد که در چند سال اخیر مورد توجه تعداد کثیری از شرکت‌ها قرار گرفته است.

همانطور که از اسم این روش پیداست، به نوعی طراحی که فاقد تصاویر سه بعدی می‌باشد و اصطلاحا به صورت یک‌ دست و تخت به وجود می‌آید فلت دیزاین می‌گویند که در بخش‌های گوناگونی از طراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد و از زیبایی چشمگیری نیز برخوردار است.

در این روش تصاویری طراحی می‌شوند که تشابه زیادی به انیمیشن‌ها و کارتون‌ها دارند، چرا که نمی‌توان طرح سه بعدی را وارد این تکنیک کرد و طراح می‌بایست با بهره گرفتن از انواع رنگ‌ها، طرحی را به وجود بیاورد که به سادگی هرچه تمام چشمان بیننده را مجذوب زیبایی خود کند و پیام را به ذهن او انتقال دهد؛ درست همانند کاری که کارتون‌ها با مخاطبان کم سن و سال خود می‌کنند. و اما این سوال پیش میاید که فلت دیزاین دقیقا چه کاربرد و ویژگی‌هایی دارد؟!


 نمونه طراحی فلت ایکون

فلت دیزاین، انتخابی جسورانه

فلت دیزاین به عنوان یکی از برترین روش‌های طراحی در زمینه های مختلف همچون طراحی بروشور تبلیغاتی در چند سال اخیر انتخاب شده و شرکت‌ها یکی پس از دیگری در حال روی آوردن به این تکنیک خارق العاده هستند. ناگفته نماند که هر شخصی قادر به رعایت اصول فلت دیزاین نمی‌باشد و نمی‌تواند پیام خود را با استفاده از ساده‌ترین اشکال هندسی به مخاطب القا کند؛ در نتیجه برگزیدن چنین روشی به شجاعت و مهارت زیادی احتیاج دارد که مطمئنا بدون آنها نمی‌توانید در این عرصه حرفی برای گفتن داشته باشید و به زودی از چرخه رقابت حذف خواهید شد…!


طراحی لوگو فلت دیزاین

ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد فلت دیزاین…

به طور حتم هر روش جدیدی که به وجود می‌آید، ویژگی‌های مختص به خود را نیز به همراه دارد و همین امر موجب متمایز شدن تکنیک‌های گوناگون با یکدیگر می‌شود. یکی از اساسی‌ترین خصلت‌های فلت دیزاین این است که در آن از هیچگونه افکت و سایه‌ای استفاده نمی‌شود. در حقیقت این کار دستان طراح را می‌بندد و او را محدود می‌کند تا تنها با بهره گرفتن از اشکال هندسی و رنگ‌های متنوع، بهترین طراحی را با کمترین جزئیات ممکن به بیننده ارائه دهد و به راحتی منظور خود را تشریح کند.

در این روش هر شکلی که به تصویر اضافه می‌گردد با توجه به هدفی از پیش تعیین شده و هیچ المانی نباید بی معنی باشد. به همین دلیل طراحان این عرصه دقت و ظرافت بالایی را بکار میگیرند تا بتوانند با کنار هم قرار دادن الگو‌ها و عناصر مختلف، طرحی ساده و در عین حال با معنی را به وجود بیاورند.

طراحان متعددی در طراحی لوگو فلت دیزاین ایفای نقش می‌کنند و شاید بتوان گفت که این روش در لوگو‌ها بسیار برجسته‌تر از سایر انواع لوگو می‌باشد، چرا که هر نرم‌افزار یا گیم به یک آرم و لوگو ساده اما مفهومی احتیاج دارد.

فلت دیزاین چه مزایا و معایبی دارد؟!

مطمئنا اینکه فلت دیزاین چیست و چه مزیتی دارد را نمی‌توان به طور کامل، واضح و مبرهن توضیح داد اما باید بدانید هر روشی هرچقدر هم که عالی باشد بی نقص نیست و معایبی نیز درون خود جای داده است.

مزایای شگفت‌انگیز فلت دیزاین

اگر بخواهیم مزیت‌های فلت دیزاین را نام ببریم می‌توانیم به نکاتی همچون
سادگی نمای طراحی
قابل فهم بودن محتوای قرار گرفته در آن
در برخی موارد زیبایی چشم‌ نواز طرح
صرف زمان کم برای طراحی
تمرکز طراح‌ بر روی هدف خود
شفافیت تصویر و جذابیت بی‌نظیر

اشاره کنیم که در این بین موارد اول و دوم از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشند. شفافیت تصویر فلت دیزاین به این دلیل است که هیچ ادیت غیر ضروری بر روی آن صورت نمی‌گیرد و بیننده را تنها با یک نگاه ساده با محتویات پیچیده رو‌به‌رو نخواهد کرد که این امر بسیار حائز اهمیت است و ویژگی‌ مهمی به حساب می‌آید.

همچنین بهتر است بدانید که یک طراح ماهر و زبردست در این زمینه به سرعت دست به طراحی و ساخت یک طرح جدید می‌زند و زمان طولانی‌ای را به این کار اختصاص نمی‌دهد، چرا که المان‌های زیادی برای استفاده وجود ندارند و تنها رعایت چند اصول کلی برای این کار کافی است. می توان این تکنیک را در نمونه طراحی کاتالوگ برخی از برند ها مشاهده نمود.


طراحی لوگو فلت دیزاین

معایب غیر‌قابل انکار

علاوه بر مزایایی که در هر روشی وجود دارد معایبی هستند که نمی‌توان منکر آنها شد. در این بخش به نقطه ضعف‌های فلت دیزاین می‌پردازیم که عبارت‌اند از:

محدودیت طراح‌ برای استفاده از ابزار متنوع
عدم برقراری ارتباط بعضی افراد با فلت دیزاین
تایپوگرافی(چیدمان حروف)

این سه نمونه اساسی‌ترین عیوب موجود در تکنیک پر طرفدار فلت دیزاین هستند؛ همانطور که در اوایل مطلب گفتیم، طراحان در این سبک مجاز نیستند تا از انواع افکت‌ها و سایه پردازی‌ها استفاده کنند و به همین دلیل باید خلاقیت بسیاری به خرج دهند تا بتوانند یک طرح گیرا و جذاب را به ارمغان بیاورند. همچنین انتخاب فونت مناسب در این روش بسیار حائز اهمیت است؛ فونت شما باید با موضوع کلی طرح در ارتباط بوده و همخوانی داشته باشد تا مانند یک عنصر جداگانه به چشم نیاید.

در میان عموم مردم بعضی افراد هستند که نمی‌توانند با طرح‌های فلت ارتباط خوبی برقرار کنند و متوجه پیام و مفهوم آن نمی‌شوند‌؛ این نقطه ضعف می‌تواند باعث شود که بیننده با دیدن این طرح‌ها از لوگو طراحی شده دوری کند و توجهی نسبت به آنها نداشته باشد که البته این امری سلیقه‌ای بوده و راه‌حلی برای آن وجود ندارد.



فلت دیزاین، در حال صعود بر قله

شاید بتوان گفت این سبک جذاب و دوست‌داشتنی هنوز به مرحله پایانی خود نرسیده و جای پیشرفت دارد؛ با توجه به علاقه‌مندان بسیار این روش و بازدید بالای آن، در آینده‌ای نه چندان دور شاهد پیشرفت هرچه بیشتر فلت دیزاین خواهیم بود. تکمیل شدن و ارتقاء یافتن طراحی فلت می‌تواند در سمت و سوی عیب‌های آن باشد و در راستای پوشاندن آنها گام بردارد؛ برای مثال افکت‌ها یا ابزار‌های مخصوص به خود را داشته باشد تا طراحان با استفاده از آنها بتوانند پاسخگوی نیاز‌ها و انتظارات مردم باشند و بیش از پیش آنها را مجذوب طراحی‌های خارق‌العاده خود کنند.

تاکنون با دانستن جواب سوال فلت دیزاین چیست و پی بردن به ویژگی‌های آن دانستید که این روش تا چه میزان پتانسیل جذب مشتری را دارد و چگونه می‌تواند تاثیرگذار باشد. انتظار می‌رود در آینده نیز نتایج فوق‌العاده‌ای برای این تکنیک حاصل شود و عموم مردم اطلاعاتی کامل درباره آن داشته باشند و بتوانند پیام این دسته از تبلیغات را به خوبی درک کنند.