در نمایشگاه ها یا فروشگاه های زنجیره‌ای، بروشورهای گوناگونی را مشاهده کرده اید و با ویژگی و کاربردهای بروشورها آشنا هستید. بروشورها برای ارتباط برقرار کردن با مشتری، بالا بردن ظرفیت بازدیدکنندگان و همچنین برای اطلاع ‌رسانی در هر زمینه ی شغلی، تهیه و تنظیم می‌شوند

در حقیقت بروشورها یک کتابچه ی کوچک با تعداد صفحات کم هستند که برای ارائه‌ی اطلاعات لازم درباره ی محصولات یک شرکت یا تشویق برای خرید آن محصولات، طراحی می شود. در حالت کلی این بروشورها واسطه‌ای هستند برای معرفی و تبلیغ محصولات با روش و طرح های گوناگون.

ما در این مقاله قصد داریم برای کسانی که انواع روش ها و نحوه تا زدن بروشور را نمی دانند، صفر تا صد این روش‌ها را با بیان ویژگی و نکات مهم بازگو کنیم. دقت کنید که طراحی بروشور و تنظیم آن از مراحل و اصولی برخوردار است که باید در حین تنظیم، آنها را در نظر بگیرید تا بتوانید باعث جذب مشتریان زیادی شوید.

انواع روش های تا زدن بروشور

روش های زیادی برای تا زدن بروشور وجود دارد اما این روش ها به نوع پروژه ی کاری شما بستگی دارند. همان‌ طور که میدانید نحوه تا زدن بروشور فرایندی از طراحی و تنظیم آن به حساب می آید که باید در حین تا زدن، حاشیه ها یا لبه‌های آن به صورتی سازماندهی شوند که اندازه و طرح بروشور از بین نرود و ظاهر آن حفظ شود. لازم به ذکر است که در ابتدای کار بهتر است یک ماکت از بروشور موردنظر خود آماده کنید و اطلاعاتی که قرار است در قسمت هر لت جای‌گذاری شود را معلوم نمایید و سپس به تا زدن بروشور اصلی هر محصول بپردازید. در ادامه چند نمونه از روش های تا زدن بروشور را برایتان بازگو می کنیم:

تای سه لت دروازه‌ای

این نوع روش تا زدن بروشور برای همایش ها، عروسی و رویدادهای مهم مناسب است که به سه قسمت نامساوی تقسیم می شود که دو لت بیرونی به‌طرف داخل بدون هم‌پوشانی تا می خورند که این نوع روش را می توان، تای پنجره‌ای یا تای محرابی نیز نامید.


تا زدن بروشور

تای سه لت

تای سه لت یکی از پرطرف‌ دارترین و محبوب ترین روش تا زدن بروشور به حساب می آید که بسیار جذاب است. از این روش برای معرفی و تبلیغ محصولات استفاده می شود که نام دیگر آن، Tri_Fold است. دقت کنید که در این نوع روش تا زدن بروشور تنها کافی است یک برگه A4 را به سه قسمت تقسیم کنید و دو لت ایجاد شده را به سمت داخل تا کرده و سپس اطلاعات لازم را در قسمت لت ها درج نمایید. لازم به ذکر است که این روش تا زدن بروشور در عین سادگی بسیار جذاب است.

تای دو لت

همان‌طور که می دانید بروشور دو لت در ایران از محبوبیت خاصی برخوردار است. تای دو لت از وسط به دو نیمه تقسیم می شود و کلاً 4 پنل را ایجاد می کند. نام دیگر تای دو لت، Half_Fold بوده که دو پنل در زیر و دو پنل در رو را تشکیل می دهد.

تای کتابی

این نوع روش تا زدن بروشور شباهت زیادی به کتابچه با تعداد صفحه های کم دارد که خیلی از افراد این نحوه ی تا زدن بروشور را برای تبلیغ و معرفی محصولات خود انتخاب نمی کنند.

تای چهار لت دو دروازه‌ای

همان‌طور که از نام این روش تا زدن بروشور معلوم است، برگه های بروشور به‌ صورت دروازه‌ای تا شده و در آخر باعث ایجاد چهار لت میشوند. توجه کنید که همه ی لت های آن برخلاف تای سه لت دروازه ای، اندازه های یکسانی دارند. در این نحوه ی تا زدن بروشور، هشت پنل در هر طرف ایجاد خواهد شد. یکی از جذاب ترین و مهم ترین ویژگی این بروشور این است که افراد در حالت تا شده این بروشورها را باز می کنند و اطلاعات داخل آن را می خوانند و در آخر اینکه تای چهار لت دو دروازه‌ای برای کسانی که می خواهند در ابتدا مقدمه ی کوتاهی درباره ی محصولات یا خدمات خود ارائه بدهند، بسیار مناسب است.


روش های تا زدن بروشور

تای دوبل موازی

نحوه ی تا زدن بروشور دوبل موازی به این صورت است که ابتدا باید برگه ی A4 را به دو قسمت تقسیم کنید و سپس قسمت های تقسیم شده را به دو قسمت مساوی دیگر تقسیم نمایید. دقت کنید که از این روش می توانید تنها برای ارائه‌ی محصولات استفاده کنید.

تای زیگزاگی

نام دیگر این نوع روش تا زدن بروشور، Z_Fold Brochure است که خیلی از افراد این نوع نحوه ی تا زدن بروشور را با سه لت اشتباه می گیرند. دقت کنید که این نوع روش شش پنل را تشکیل می دهد که هر قسمت آن اندازه‌ های یکسانی دارد

تای آکاردئونی

تای آکاردئونی مانند آکاردئون باز و بسته می¬شود که اغلب به شکل تای سه لت یا تای چهار لت است. در این روش هر لت آن مخالف لت قبلی باز و بسته می¬شود که این عامل باعث جلب توجه زیادی از بازاریان برای معرفی محصولات خود شده است. این نوع روش تا زدن علاوه بر داشتن ظاهری جذاب، بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر از بروشورهای دیگر است.

تای بروشور فرانسوی

این نوع تا زدن بسیار نادر و کمیاب است زیرا برای کارهای گرافیکی یا ایجاد پوستر از این روش استفاده می کنند و برای معرفی یا تبلیغ خدمات و محصولات یک شرکت زیاد مناسب و جذاب نیست. دقت کنید که نحوه ی تا زدن بروشور فرانسوی به این صورت است که یک برگه ی A4 یک بار از طول سپس یک تای دیگر از قسمت عرض تا می شود و در آخر چهار پنل را تشکیل می دهد. نام دیگر این بروشور، تای صلیبی است و فضای داخلی خیلی کمی را اشغال می کند.


روش های تا زدن بروشور

بروشوهای لتی (تاشو) به معنای برگه‌هایی با تاشدگی‌های گاها مکرر هستند که توضیحات جامع و کاملی در مورد یک موضوع یا فرایند ارائه کند، این توضیحات معمولاً با مجموعه ای از تصاویر همراهی می شود. برای آشنایی بیشتر با طراحی این نوع بروشور صفحه طراحی بروشور چند لت را مطالعه کنید.

نکات مهم در نوع و نحوه ی تا زدن بروشور

هنگامی که می‌خواهید نوع و نحوه تا زدن بروشور را انتخاب کنید، لازم است به نکات زیر توجه داشته باشید:

- دقت کنید که لت های هر برگه باید با اطلاعاتی که قرار است در آن قسمت درج شود، همخوانی داشته باشد.

- صفحه های هر برگه یا همان لت‌ها باید از لحاظ بصری، کاملاً تعادل را بین صفحه¬های بعدی بروشور ایجاد کنند.

- حتماً برگه‌ای را برای تا زدن انتخاب کنید که به‌راحتی تا بخورد و اطلاعات درست و کافی را در خود جای دهد.

- در ابتدای کار، بروشور موردنظر خود را طوری نگاه کنید که گویی شما مخاطب آن هستید.

- اطلاعات درج شده در هر برگه یا لت یک بروشور باید نظم خاصی را رعایت کند تا مخاطب یا خواننده دچار سردرگمی نشود و بتواند اطلاعات لازم درباره ی یک محصول را به‌راحتی به دست آورد.

- دقت کنید که تصاویر یا عکس هایی که انتخاب می کنید باید با طرح هر بروشوری که مدنظر شما است، تناسب داشته باشد و یک جلوه ی بصری عالی و جذاب را در اختیار مخاطب و مشتری قرار دهد.

- توجه کنید که نباید متن و اطلاعاتی که درباره ی محصول یا خدمات یک شرکت یا کمپانی در اختیار مشتریان می‌گذارید، تحت‌الشعاع هم قرار بگیرند.

- حتماً اطلاعات هر صفحه ساده، خوانا در عین حال جذاب باشد.

- ضرروی است که صفحات و برگه های هر جلد باید باهم همخوانی داشته باشند.

- توجه کنید که راه های ارتباطاتی که در هر بروشور ذکر شده است، تا نشود.

- به خط های تا شده درحین طراحی و تنظیم یک بروشور توجه کنید.

- تعداد صفحات برای انتخاب نوع و حالت تا زدن یک بروشور جزء موارد لازم و ضروری است.

دقت کنید که در روش تا زدن بروشور آکاردئونی، باید یک صفحه با دو صفحه ی دیگری که روی لت کناری بروشور موجود است تا بخورد که این حرکت نیز در تا زدن روش آکاردئونی- بسیار معروف است و خیلی از بازاریان از این روش برای تبلیغ و معرفی محصولات خود استفاده می کنند.

- تا زدن به روش سه لتی را می توانید به آسانی در داخل پاکت نامه قرار دهید و با یک فروش کم هزینه، مشتریان زیادی را به سمت خود جلب کنید.

- لازم به ذکر است که باید فاصله ی هر لت در هر نوع روش تا زدن بروشور به اندازه ی 4 میلی متر از خط و کناره های بروشور باشد تا خواننده زود خسته نشود.