راهنمای آموزشی سیستم مدیریت محتوا
-
- مهدی صدوق
- استدیو حرفهای طراحی وب سایت
سایتهای مجهز به سیستم مدیریت محتوا که در اصطلاح به CMS که مخفف Content Management System است مشهورند، وب سایتهایی از نوع پرتالها یا سایتهای پویا هستند که برای مصارف خاص توسط طراحان حرفه ای و یا شرکتهای طراحی ایجاد میشوند. پنل وب سایت طراحی شده توسط استدیو خانه عکس و طرح از این دسته بوده و شما میتوانید به منظور مدیریت سایت و تغییر، حذف و یا ایجاد اطلاعات در قسمت ویدئو آموزشی مربوطه را مشاهده نمایید
موضوع جلسه آموزشی: آشنایی با مفهوم سیستم مدیریت محتوا و سایت Joomla | زمان 13:12 دقیقه | حجم 60 مگابایت
موضوع جلسه آموزشی: مدیریت منوها، ایجاد دسته منو، اتصال به ماژول و ویرایش | زمان 20:07 دقیقه | حجم 90 مگابایت
موضوع جلسه آموزشی: افزودن، ویرایش و حذف مقاله از Joomla | زمان 12:21 دقیقه | حجم 55 مگابایت
موضوع جلسه آموزشی: مدیریت ماژولها، آشنایی با مفهوم ماژول، ویرایش و حذف | زمان 10:00 دقیقه | حجم 44 مگابایت
موضوع جلسه آموزشی: آشنایی با کامپوننت JCE برای ویرایش مقالات و محتوا | زمان 09:07 دقیقه | حجم 40 مگابایت
موضوع جلسه آموزشی: مدیریت زبانها، نصب و حذف زبان از Joomla | زمان 02:09 دقیقه | حجم 9.5 مگابایت
چرا Joomla ؟
جوملا یک نرم افزار مدیریت محتوای متن باز و رایگان است که تحت اجازه نامه GNU/GPL منتشر می شود. جوملا به زبان PHP نوشته شده و از یک فریم ورک مبتنی بر MVC بهره می گیرد و برای ذخیره سازی داده ها از پایگاه داده MySQL استفاده می کند.
جوملا از سیستم دیگری به نام مامبو منشعب شده است. در سال 2005 گروهی از توسعه دهندگان سیستم مدیریت محتوای مامبو از تیم توسعه مامبو جدا شده در قالب گروه دیگری به نام "Open Source Matters" اقدام به انتشار مامبو 4.5.2.3 با نام جدید جوملا (نسخه 1.0) کردند. از آن پس این دو سیستم بطور جداگانه توسعه داده شدند.
جوملا از امکانات کافی برای راه اندازی یک سایت برخوردار است. وجود یک بستر مناسب برای توسعه باعث شده تا کنون بیش از 7400 افزونه برای جوملا ساخته شود، همچنین در سال اول انتشار، بیش از 2.5 میلیون بار دریافت شد. بسیاری از سایتهای معتبر دنیا و ایران از این سیستم مدیریت محتوای استفاده میکنند.
استفاده از جوملا نیازمند دانش برنامه نویسی نیست و محیط آن کاربرپسند و کار با آن نیز بسیار ساده است، بطوری که کاربران مبتدی و متوسط هم قادر به راهبری و استفاده از آن خواهند بود.
مقایسه کوتاه WordPress و Joomla
تعداد سایتهای وردپرسی چندین برابر جوملا است. با این حال بسیاری از سایتهای وردپرسی در واقع وبلاگ هستند. وردپرس در ابتدای راه خود یک سیستم وبلاگنویسی بود که به تدریج به یک CMS تبدیل شده است. در بازار CMSها جوملا رتبهی دوم را دارد و مناسب وبسایتهای پیچیدهتر است.
ساختار افزونههای جوملا از لحاظ دسترس به هستهی سیستم مراتب دارد. در نتیجه جوملا پایدار است. هر دو سیستم مرتب بهروز میشوند و اعمال بهروزرسانی به سادگی چند کلیک است. نسخههای جدید وردپرس در فواصل زمانی کمتر ارایه میشوند. به علت تعداد بسیار بیشتر سایتهای وردپرسی هکرها بیشتر به این سیستم توجه دارند.
افزونههای بسیار زیادی برای هر دو سیستم موجود است. تعداد افزونههای وردپرس به زبان فارسی بسیار بیشتر است. تمام افزونههای وردپرس به هستهی سیستم دسترس دارند. اما افزونههای جوملا مراتب دارند و تنها کامپوننتها میتوانند به هستهی سیستم دست پیدا کنند. کامپوننتهای جوملا و برخی افزونههای وردپرس تواناییهایی زیادی به وبسایت میدهند. گاهی کامپوننتها خود تعدادی افزونه و ماژول را شامل میشوند. افزونههای وردپرسی تمرکز بیشتری بر وبلاگها دارند در حالی که افزونههای جوملا برای طراحی سایتهای کامل مناسبند.
جامعهی کاربری جوملا و فرومها و مستندات مربوط به آن قویتر از وردپرس است. به زبان فارسی چندین انجمن و وبسایت به جوملا و وردپرس اختصاص دارد.
در نهایت اینکه با تمام توصیهها انتخاب سیستم مدیریت محتوای سایت تا حد زیادی به سلیقه نیز بستگی دارد. تصمیمگیری در این مورد قطعی نیست. به همین دلیل همواره کاربران سیستمهای مدیریت محتوا مشغول بحث و جدل برای اثبات برتری سیستم مورد علاقهی خودند و اگر رسیدن به جواب قطعی ممکن بود احتمالاً مدتها بود که سیستمهای مدیریت محتوای دیگر عرصه را به نفع حریف قویتر خالی کرده بودند. پس در نهایت به نیازهای خود، تواناییهایتان، امکانات سیستمهای موجود و ذوق و ایدههای شخصیتان توجه کنید.
با سپاس از سایت خوب و زیبای راستچین بابت تولید محتوای ویدئویی.